Bekijk alle berichten

Nieuwe routes: Station de Trail

Je hebt misschien al gehoord van Station de Trail.  Een organisatie die, voornamelijk in Frankrijk, uitstekende trail ervaringen aanbiedt.  Opgericht in 2011 en bedacht door Benoit LAVAL en zijn bedrijf Raidlight, een Trails Station is een locatie in een natuurrijk gebied waar minstens 10 bewegwijzerde trailroutes aanwezig zijn, en waar men een centrale uitvalsbasis heeft met alle nodige faciliteiten.  
Meer over Station de Trail

Maar wist je dat er ook een Trail Station was in ons eigen landje?

Bij Station de Trail Herbeumont kan je terecht voor:

1.  Bewegwijzede routes.
Het station biedt een aantal parcours aan tussen de 5km en 40km.  De routes zijn 100% onverhard, duidelijk bewegwijzerd en starten allemaal van dezelfde locatie. (Uiteraard ook terug te vinden op trailroutes.be) 

2. Workshops.
Via de website kan je je inschrijven voor specifieke cursussen omtrent het verbeteren van je trail vaardigheden (uithoudingsvermogen, kracht, regelmaat, etc.).  Je vind deze workshop terug op hun website, of ter plaatse om speciaal voorziene bordjes. 

3. Opvangsbasis
Dankzij de centraal gelegen uitvalsbasis kan je steeds terugkomen naar een warme douche en hartelijke ontvangst.  Je kan er ook genieten van duidelijke presentaties van de routes, advies van coaches, en computerterminals om de GPX bestanden te bemachtigen. 

4. Cursussen
Het Trail® Station biedt het hele jaar door trailraces, cursussen voor alle niveaus onder toezicht van gespecialiseerde coaches, trailstays, enz. Vind al deze informatie op de site of in het opvangcentrum.

Ga naar de website van Station de Trail

Trailroutes

Voor zij die er direct willen invliegen staan alle routes van Station de Trail Herbeumont natuurlijk ook op trailroutes.be

Beschikbare routes:

 

Terug naar nieuws