Bekijk alle berichten

Nieuwe routes: Natuurlopen Sport Vlaanderen

Sport Vlaanderen (een organisatie van de Vlaamse overheid) heeft in samenwerking met ANB (Agentschap voor Natuur en Bos) over heel Vlaanderen een groot aantal bewegwijzerde looproutes voorzien.  Sommige dragen zelfs de naam "Natuurloop", en zijn vrijwel 100% in de natuur.  Uh, ja geweldig! 

Het grootste deel van de looproutes zijn onverhard, en daarom dus perfect om te trailen. Je hoeft zelfs je GPS niet mee te nemen, en je kan gewoon de bordjes volgen.

Alle beschikbare routes zijn terug te vinden op de site van Sport Vlaanderen.  Maar uiteraard hebben wij reeds een preselectie gemaakt van alle routes met meer dan 60% onverharde wegen, en deze op trailroutes.be gezet. 

Omdat de organisatie de routes voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk wil maken gaat het voornamelijk over routes tussen de 5km en 15km.  Voor sommige misschien wat kort, maar niets houd je tegen om een dubbel of driedubbel rondje te lopen ;) De mooie omgeving en duidelijke bewegwijzering maakt dat kinderspel. 

Het maakt niet uit waar je woont in Vlaanderen, er is zeker een Sport Vlaanderen loopomloop bij jou in de buurt!

Je kan de routes van Sport Vlaanderen, net zoals de andere providers, op de site herkennen door het logo onderaan de route. 



En het "verified" icoon onder de naam:



Enkele leuke starter routes:

https://trailroutes.be/route/sport-vlaanderen-natuurloop-muziekbos-groen/

https://trailroutes.be/route/sport-vlaanderen-loopomloop-kallo-rood/

Je vindt alle routes uiteraard gewoon terug in de navigatie van de website:
Naar de website
  

Alvast veel trail plezier!  En heb je een route gelopen? Laat het me weten via sociale media! 
@thetrailroutes op instagram,  en op Facebook.


Terug naar nieuws